Halloween
Foto: Pixabay

I Danmark kender vi nok Allehelgen som Halloween, fordi den amerikanske tradition har indtaget hjemmet og præget traditionen i en anden retning. I Den Gamle By kan I opleve, hvordan vi rent faktisk fejrede Allehelgen i tidernes morgen.

Masser af (u)hyggelige aktiviteter for hele familien

Fra d. 12. oktober til og med d. 20. oktober kan I blandt andet lave de lækre Kongen af Danmark-bolsjer, som I må tage med hjem. Måske det giver lidt ro til hjemturen, hvem ved…

I Renæssancegården kan I lave roelygter, som man i 1800-tallet brugte til at skræmme naboerne med. Roelygten er i dag blevet skiftet ud med græskar, herhjemme synes vi dog at roelygten faktisk er meget mere uhyggelig. Det er også her I kan høre om forskellen på Allehelgen og Halloween.

Vær opmærksom på, at der skal betales et materiallegebyr på 20 kr. pr. deltager, som dækker alle aktiviteterne i Renæssancegården.

Uhyggelige eventyr hos Præsteenken i Eilschous Boliger.

Præsteenken læser et uddrag af H.C. Andersens eventyr “Klokkedybet” fra 1856 op. I kan også møde skomagermadammen, præsten, gårdskarlene og køkkenpigerne, der går rundt og fortæller gådefulde historier om overtro, mystiske genfærd og skumle spøgelser.

På festpladsen står gøglerne klar med luftgynger, dåsekast og keglespil. Er I heldige kan I måske lokke den uhyggelige historie om genfærdet “helhesten” – en trebenet hest, der varsler død, ulykke og sygdom, ud af dem.

Praktisk

Åbningstider: Kl. 10-17.
Pris: Voksne 135,- | Børn (0-17 år) 0,- | Studerende 75,- | Årskort (voksne) 395,-
Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C
Parkering: Det er muligt at parkere ved Væksthuset i Botanisk have, hvor man må holde i 5 timer. Ellers er der parkeringspladser langs Eugen Warming vej.

Læs hele programmet her: https://www.dengamleby.dk/allehelgen/?karrusel=