Lego house indgang
Lego house indgang I Billund Foto Børnenes Aarhus

En unik oplevelse, LEGO House

What not to like? Et hus fyldt med LEGO, Nostalgi, vidunderlige omgivelser og ikke mindst et personale, som formår at være voksne forklædt som børn! For lad os indrømme, når vi træder ind i LEGO House er alle børn. 
Det er næsten som en tidsrejse, hvor barndommens minder kører gennem hovedet og den nye generation fyldes med, hvad far og mor legede med som barn. På det LEGO Square finder figurer, som netop er startskudet til en rejse gennem tiden. Ligeledes kan I købe billetter på skærme, som er yderst brugervenlige. Skulle teknikken drille, finder I informationens personale flinke til at hjælpe og med et smil på læben. Nåeh ja, og så kan billetterne også købes på forhånd på hjemmesiden
LEGO House er en oplevelse, som er fulgt til dørs. Det store træ, som danner centrum for de 4 zoner er unikt lavet og bygget med hele 6.3 mio. klodser… VILDT!

4 zoner rummer magien

LEGO House er inddelt i 4 zoner, rød, grøn, gul og blå. Hver zone har et tema, hvor kreativiteten på hver sin vis slippes løs. I alle zoner finder I også et område med LEGO Duplo, hvor de mindre børn kan bygge, vælte, hygge og lege.

Gul Zone – Sebastians favorit (4 år)

Da vi ramte gul zone lyste Sebastian op helt inden i. Her kunne han bygge insekter, som dansede til trommernes beat, lave flotte blomster og bygge sin helt egen fisk. Fisken slap vi selvfølgelig fri, så den kunne svømme sammen med alle de andre kreationer i LEGO akvariet.

Rød zone – Byg amok

lego hus
Masser af LEGO klodser

Forestil dig et stort hus med højt til loftet, fyldt med LEGO! Det er nemlig præcis sådan vores tanker var da vi ramte rød zone, hvor et vandfald af LEGO danner rammerne. Her er der øer med LEGO klodser i forskellige farver, hvor fantasien kan få frit spil. I kan også gå amok med gule klodser, hvor I kan være med til at bygge kendte bygningsværker. Der er med garanti masser af plads til at fantasien kan få frit spil, skulle fantasien være lidt rusten, er de skønne LEGO ansatte har ærmerne fyldt med fantasi og byggelyst. 

Grøn zone – En verden af LEGO

lego huset
Oliver og Sebastian tager et billede af deres LEGO karakterer.
Hvis I tidligere har besøgt LEGOLAND, kender I uden tvivl til området, hvor LEGO forvandles til byer. Det kan du selvfølgelig også opleve i LEGO House, hvor nogle af de ekstremt dygtige LEGO byggere har været igang. Vi (Mor og Far) brugte laaang tid på at kigge og nok til frustration for begge børn, som nok synes det tog lidt for lang tid
Du kan selvfølgelig lave andet end at kigge, du kan nemlig lave dine egne LEGO karakterer. Sebatian fik lavet en Surfer bande, mens Oliver var igang med ridderne om det runde bord. Jeg selv (mor), fik lavet et Jazz-band 😉
Vi missede fuldstændig Story Lab, hvor I sammen kan lave jeres egen Stop-Motion film med LEGO… ØV!

Blå zone – 1, 2, 3 GO!! Olivers favorit (6 år)

lego house
Racerbane

Om vi brugte omkring 1 time på at bygge racerbil? Arrhhh, måske brugte vi faktisk lidt mere. For det var nemlig for FEDT! Vi kunne køre mod hinanden, prøve de 2 forskellige racerbaner og hele tiden lige lave lidt småjusteringer på bilen.

Jeg (mor) var især glad for City Architect, hvor du med hvide klodser bygger en by, som både skal bruge industri, grønt og beboelse.
Det er også i Blå zone I finder Robo Lab, vi vurdere at vores drenge er lidt for utålmodige og nok os lidt for små til det. Både far og jeg, har prøvet at lege lidt med de skønne robotter før og det er altså sjovt!

Tænkt på det hele

lego huset
Garderobeskabe
Du har måske tænkt tanken med LEGO klodser, beskidte fingre mm. flere steder finder I håndsprit så I hele tiden har mulighed for at spritte hænderne før og efter leg. Derudover var toiletforholdende rigtig gode, da vi besøgte dem.
Armbåndende som udleveres kan bruges som nøgle til en garderobeskab, hvor I kan have jeres overtøj, taske mm. En detalje som jeg bemærkede var et utroligt hyggeligt pusle/ammerum, hvor I finder en mikrobølgeovn og en lækker lænestol.

Udendørs leg

lego house
Ubåd

På alle “dæk” ved hver zone finder i et mindre ude areal med forskellige temaer.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi har to meget aktive drenge, derfor var det helt perfekt at kunne trække sig udenfor, hvor de kunne bruge lidt mere energi. Det var også her vi spiste vores medbragte madpakke.

På toppen af LEGO House er der lavet 4 forskellige legeområder, som igen har hvert deres tema. Det passer perfekt ind i LEGO universet og selvom legeområderne ikke er bygget af LEGO men træ, så gør det bestemt ikke oplevelsen dårligere.

Bedømmelse

Jeg kunne nok blive ved med at skrive, for det er virkelig fantastisk. Men jeg vil lade resten stå i det uvisse, og lade jer blive overrasket 🙂 LEGO House skal opleves og vi anbefaler jer klart at gøre det! Der er vidst ingen tvivl, 5 ud af 5 Thumbs-up!
lego
Sebastian hilser på LEGO manden

Pris: Voksne og børn 3+:229kr. Børn 0-2år: Gratis
Åbningstider: Varierer mellem kl. 10-20 og kl. 10-16, visse dage kan der være lukket
Fem ud af Fem: 
Adresse: Ole Kirks vej 1, 7190 Billund