nordiske dyrevenner perlebogs anmeldelse
nordiske dyrevenner perlebogs anmeldelse Foto Børnenes Aarhus

Nordiske Dyrevenner af Mie Møller Nielsen

Mangler I inspiration til lækre perlemønstre, hvor leg og læring går hånd i hånd? Så kunne det være et godt bud med perlebogen Nordiske Dyrevenner.

Mie Møller Nielsen udgav i 2017 Nordiske Dyrevenner, hvor temaet nordiske dyr byder på 12 forskellige slags. Mønstrene er utroligt søde og er perfekte til at dekorere på et børneværelse. Det søde tager ikke over og dyrene er stadig naturtro at se på. Dette er de især også fordi, at alle mønstre er lavet med en forside og bagside, hvilket gør det muligt at lime de to færdige perle”plader” sammen. Derudover er der til alle dyr lavet en mindre accessories, såsom sommerfugl, mariehåne, fisk, en rede, æg osv.

perlemønster med dyr
Der er selvfølgelig en Kylling til Hønen

Ved hvert mønster er der en lille beskrivelse om dyret samt en oversigt over materialer der skal bruges. Der er angivet nummer ud fra farven, disse numre passer sammen med HAMA perler.

Bedømmelse

Bogen er den første hobby-bog som Mie står bag, hvilket man desværre nok også kan mærke på visse punkter. Vi manglede klart tal på siderne af mønstrene, så vi ikke skulle sidde og tælle. Derudover fremgår det ikke, hvor mange plader, der skal bruges til de enkelte mønstre. Ligeledes kunne det godt være lidt en gåde at kende forskel på nogle farver. Her skulle man nok have prioriteret at lave en tydeligere farveforskel.

nordiske dyrevenner
Pindsvin

Visse steder var der også glemt at blive noteret en farve. Dette gør sig fx. gældende ved Elgen, hvor der både bruges lysebrun og brun, hvor den brune ikke fremgår af materialelisten.

Ovenstående kan gøre det lidt svært for børn at gå igang, da der kan være mange forhindringer på vejen, som kan slå dem lidt ud af kurs. Men når det er sagt er det nogle rigtig fine mønstre og hele tanken omkring leg og læring, der følges ad er fantastisk. Jeg er vild med idéen om at mønstrene kan limes sammen og danner en forside og bagside af det enkelte dyr, det giver noget andet til dyret, hvis det fx. skal hænge i vinduet eller i en uro.

Pris: 149 kr hos Rito.dk
Forfatter: Mie Møller Nielsen
Forlag: DreamLitt
To ud af fem Thumps-up: