Boganmeldelse: Til det dejligste barn i verden af Karen Fogh Andersson

Anmeldelse af

Bogen ’Til det dejligste barn i verden’ formår at samle højtlæsning, sang og meditation i en fantastisk samhørighed af hygge, kærlighed, ro og fællesskab.

Jeg havde mine skrupler over at læse denne bog for det ene af mine børn. For de er jo begge ’de dejligste børn i verden’. Sebastian er jo ikke dejligere end Oliver, men lige nu var det ham, der blev lytteren til bogen ’Til det dejligste barn i verden’.

Det er puttetid og putteritualerne hjemme ved os er meget faste. Med spændthed finder jeg bogen frem, og forklaret Sebastian at lydbogen i dag, altså skiftes ud med højtlæsning. Det gik hurtigt op for mig, at det ikke var højtlæsning som vi var vant til, det her var en hyggestund, et øjeblik vi to delte sammen. En oplevelse vi kan hive frem fra boghylden og opleve sammen igen.

’Til det dejligste barn i verden’ tog Sebastian og Jeg ind i en verden, hvor vi anerkendte os selv, mærkede os selv og hinanden. Bogen formår at skabe bevidsthed omkring ens eget selvværd, ens selvopfattelse og booste ens mod.

Der er ingen tvivl om, at Sebastian er begejstret og solgt efter første kapitel – Lydbog GO HOME! Jeg var også solgt og som den følsomme mor jeg er, rørt til tåre. I første kapitel er der nemlig en så fin tekst, hvor barnet skal gentage det du læser højt. Jeg vil tillade mig at citere en lille del af det ”Jeg er elsket, fordi jeg er mig. Universets kærlighed bor i mig. Min mors og fars kærlighed bor i mig. Min egen kærlighed bor i mig. Måske er jeg lille udenpå, men indeni er jeg kæmpe stor”. 

Fysisk bog – Online sang

Hvert kapitel er efterfulgt af en sang, som du nemt hører ved at scanne QR-koden, som er vist ved hvert kapitel og hopper lige ind på det du skal bruge = NEMT! Sangene er skønne, hyggelige og fyldt med godt humør. Sebastian er især vild med sangen, hvor der også er børn, der synger.

Sebastian var et stort smil, jeg var et stort smil, med ja – en smule fugtige øjne. Jeg spurgte Sebastian, hvordan det mon var at sige de ting højt, han smilede og sagde stille ”det var dejligt”. Han strålede, for han er måske lille udenpå, men indeni er han kæmpe stor og det mærkede han lige der.

Bogen byder også på en hjertedans, som Sebastian elskede. Den ene dag snakkede jeg i telefon med drengene, imens de var hjemme ved deres far. Der var altså gået 4 dage efter vi havde læst kapitlet ’hjertedans’. Sebastian siger stolt i telefonen ”Oliver og Jeg har lavet hjertedans i dag”. Hjertedans er smukt, en dans med krop og sjæl, hvor man smelter sammen med sit barn og man skal forestille sig at ens hjerte forenes i en smuk lys dans.

Sidder du og tænker ”sådan noget hippiepjat eller over-pædagogisk fis”, så kan jeg da udmærket forstå dine mulige bræk-reflekser over min sukkersøde anmeldelse, men jeg har intet negativt. Jeg dyrker ikke selv meditation, det er langt fra en naturlig del af min hverdag. Jeg havde da uden tvivl også mine forbehold, for jeg aner da absolut intet om meditation. Du behøver heller ikke vide noget som helst, Karen GOT YOUR BACK hun forklarer nemlig lige, hvad du skal gøre som højtlæser.

Karen – TAK! Din bog får min varmeste anmeldelse. Den er anderledes og havde aldrig selv hivet den ned fra hylden, nu bliver den fundet frem jævnligt.

Du kan købe Karens bog her, og læse mere om Karen og hendes univers