Efterårsblade i perler
Efterårsblade i Perler Foto Børnenes Aarhus

Lav dekorative efterårsblade til hjemmet og kom i hygge stemning.

Kalenderen har skiftet årstid og regnvejrsdagene er oplagt til at lave efterårsblade i perler sammen med børnene. Bladende udenfor er så småt ved at skifte farve, hvilket jeg ærligt er dybt forelsket i. Det er simpelthen så smukt, når naturen forvandler sig til en farvepalette af smukke farver. Derfor har jeg også lavet en mere permanent løsning, hvor vi har inviteret efterårsbladene indenfor og så garantere jeg at de IKKE visner og smuldre!

Efterårsblade i perler

Bladene er nemlig lavet af rørperler, som mange voksne har brugt uendelige timer på i Børnehaven. Perlerne kan faktisk godt laves om til mere dekorative pynteting til hjemmet og så kan børnene være med. Det eneste du skal hjælpe med er muligvis lidt koordinering af farver og selvfølgelig strygning, samt formningen efter strygning.

Det skal du bruge

1x Æggeformet perleplade
1x Strygejern
1x bagepapir eller Strygepapir
1x skål med koldt vand
Muligvis handsker, som du kan holde de varme perle med, når de skal formes

Perler – efter Hama’s numre

Jeg har brugt perler fra Hama, andre perler kan selvfølgelig også bruges. Dog vil jeg anbefale at I bruge perler, som er rimeligt tykke, såsom Hama perler. Dermed smelter perlerne hurtigere sammen og der er mere plastik at gøre med. Alle Hama’s perler har en farvekode, som jeg har skrevet nedenfor. 207 indikerer at det er poser med 1000 stk. perler I skal købe, nummeret bagved indikerer, hvilken farve det er.

1 pose gule, 207-03
1 pose brune, 207-12
1 pose Bamsegul, 207-60
1 pose Rødbrun, 207-20
1 pose julerød, 207-22
1 pose lysebrun,  207-21

Sådan gør du

Når du har lavet dit perleblad, er det tid til strygning. Læg papiret over og stryg, gerne så perlerne er godt smeltet sammen, men vær obs på ikke at smelte så du rammer perlepladen.

Find en skål med koldt vand frem, den skal I bruge til sidst.

Tag efterårsbladet af perlepladen og stryg på den anden side, her skal der også stryges så perlerne smelter godt sammen. Derefter stryges der igen på den anden side, hvor der blev strøget første gang.

I vil nu opleve at perlerne er meget modellerbare, hvilket er lige præcis det de skal være. De bliver MEGET varme, så I skal måske have en handske eller andet på. Form nu perlerne som I har lyst til og dyb bladet i koldt vand, det vil stivne med det samme.

Mønster

efterårsblad i perler
Mønster til efterblads i perler

Mønster til print

Mønster_gult_efterårsblade_i_perler

Du kan bl.a. købe Hama perler hos Rito.dk – Hvis du skulle være blevet inspireret til lidt perleleg.