Aarhus fyldes med Fastelavnsfest og vi her fundet et par stykker frem til jer.
Skolerne, institutionerne og ikke mindst butikkerne er godt igang med at gøre klar til fastelavn. Går dit barn i skole eller institution har du sikkert allerede fået besked om, hvornår børnene må være udklædte, når den skal stå på tøndeslagning.
Skulle I have lyst til endnu mere fastelavnsfest, så finder I her en oversigt over forskellige steder i Aarhus med fastelavnsfest.
Fastelavnsoptog på Børnenes og beboerne Jord
Igen i år er der selvfølgelig fastelavn på Børnenes og Beboernes Jord d. 03. marts, kl. 13.00. Her kan I se frem til fastelavnsoptog, tøndeslagning og fastelavnsboller.
Fastelavn under åben himmel
Sammen med Natur & Ungdom Aarhus, kan I slå katten af tønden under åben himmel. Det sker d. 03. marts kl. 11.00-14.00. Dagen står på dekorering af tønden, der skal også laves masker i/med naturmaterialer og så skal der forberedes en let frokost. Frokosten bliver serveret kl. 12 og kl. 12.30 skal der slåes katten af tønden.
Når tønden er nede, kan der laves fastelavnsris og lyttes til historier om fastelavn i gamle dage. Det sker på legepladsen ved Peter Fabers vej 17.
IKEA
D. 03. marts kl. 10.30 inviterer IKEA alle børn til en hyggelig formiddag ved Restauranten. Her skal der også slåes katten af tønden, hvor der også er slik og fastelavnsboller til alle udklædte børn og præmier til de 4 bedste udklædte samt årets kattekonger og kattedronninger.
Storcenter nord
D. 03. marts kl. 11 er der tøndeslagning for de 2-6 årige, når Storcenter nord i samarbejde med Føtex afholder fastelavnsfest. Kl. 12 er det for de 7-12 årige. Efter alle tøndeslagninger kåres der kattekonger og kattedronninger, som modtager en præmie fra Føtex.
Fastelavnsfest på Åby Bibliotek
D. 01. marts kl. 13-15 inviterer Åby Bibliotek til fastelavnsfest. Der skal selvfølgelig slåes katten af tønden, hvor der også kåres kattekonge og kattedronning. Der skal også hygges med snørrebåndsspisning på tid, der skal dekoreres fastelavnsmasker med fjer og palietter og synges fastelavnssange. Der vil også være en præmie for bedste udklædning.
Fastelavnsgudstjenester
Flere kirker afholder også fastelavnsfest, hvor der kan slåes katten af tønden. Dette kan I blandt andet i Langenæs kirke d. 03. marts, som starter med et optog fra Langenæsbageren kl. 13.40, hvor optoget går ned gennem Langenæs Allé, mens der synges fastelavnssange. I kirken er der fastelavnsgudstjeneste kl. 14, hvorefter der er tøndeslagning og fastelavnsboller.
I Elev kirke d. 02. marts kl. 09.30 er der en kort børnegudstjeneste inden borgerforeningen overtager fejringen af fastelavn, hvor der skal slåes katten af tønden.
Ligeledes er der i Lystrup kirke d. 03. marts kl. 11.00 fastelavnsfest. Her starter det også med en kort gudstjeneste, hvorefter der slåes katten af tønden uden for kirken, så husk varmt tøj. Til sidst skal der kåres kattekonger og kattedronninger i forskellige aldre. Der skal også spises fastelavnsboller og drikkes en masse kakao.
På Trøjborg kan I komme til fastelavnsfest i Skt. Johannes kirken d. 03. marts kl. 10.30. Festlighederne starter med en børnevenlig gudstjeneste, hvorefter der er tøndeslagning og fastelavnsboller i sognegården.
I Frederikskirken i Højbjerg er det også fastelavnsfest d. 03. marts kl. 14.00. Inden der skal slåes katten af tønden i sognegården, står den på fastelavnsgudstjeneste. Her serveres der også fastelavnsboller, saftevand og kaffe.
Et smut forbi Randers
Hos Børneloppen i Randers går de helt Fastelavns-amok hele ugen op til fastelavnsfesten. D. 25., 26. og 28. februar er der kreaværksted. D. 27. står den på babyrytmik, d. 01. marts er der skattejagt for børn og voksne, d. 02. maskeværksted og sidst men ikke mindst. D. 03. marts skal fastelavnsfesten afholdes kl. 10.30.