Film i Skoven Aarhus
Foto: Film i Skoven aarhus 20.05.2018

Når børnekulturfestivalen Film i Skoven løber af stablen d. 17. og 18. maj 2019, lægger store stjerner som Onkel Reje, Thomas Buttenschøn og Naja Münster vejen forbi Riis Skov.

I disse dage arbejder skoven på højtryk – de spæde, grønne bøgeblade springer ud, skovbunden farves hvid af ramsløg – naturen sitrer af liv og forår. D. 17. og 18. maj kulminerer foråret, når Riis Skov danner rammerne for dette års Film i Skoven. Her vil velkendte stjerner som Onkel Reje, Thomas Buttenschøn, Per Vers og Naja Münster træde ind på Tumlepladsen og på hver deres måde skabe magi i skoven.

Festivaldirektør Katharine Simpsons mål med festivalen i år er at skabe en oplevelse, som hele familien kan være sammen om:

”Film i Skoven 2019 er vilde legende øjeblikke, nye idéer, oplevelser sprængfyldt med kreativitet, chancen for at mødes og tale med stjerner, som dine børn elsker, musik, som får både små og store fødder til at danse, og at vandre hjem sammen sidst på dagen gennem den smukke skov. Det er alle de her oplevelser, som vi kan garantere familier på Film i Skoven.”

Som noget nyt kan børn og voksne i år også opleve aktiviteter rundt omkring i Riis Skov ganske gratis. De kan blandt andet i bedste PokemonGo-stil gå på jagt efter det stygge Grøffeldyr og alle hans venner. Derudover udstiller kunstner Iben Toft Nørgård sin installation ”Kryb i skjul”, hvor man kan spotte unikke og fantasifulde insekter i træerne. Sidst, men ikke mindst har kunstnerduoen En Hemmelig klub sammen med lokale børn fra Gellerup og Læssøesgade Skole skabt små kunstværker, som vil pryde stien ned til festivalpladsen.

Udover et alsidigt live-program vil aarhusianere også kunne se frem til film- og tv-premierer. Blandt andet vil man kunne opleve den spritnye serie om Mumi, som er bygget på Tove Janssons højtelskede klassiskere om Mumitroldens eventyr. Derudover er der dansk biografpremiere på Blinky Bill på eventyr, som handler om en eventyrlysten koala, som ellers først vil kunne ses i biograferne i juni 2019, ligesom Ninjago-fans også vil kunne se frem til som de første at se afslutningen på den populære serie Ninjago – Masters of Spinjitzu.

Find hele programmet på hjemmesiden www.filmiskoven.dk samt praktisk information om priser mm.