Filmanmeldelse af Ballerina

Ballerina, Paris, drømme, ung kærlighed og livsgejst

I animationsfilmen Ballerina følger vi pigen Félicie, som drømmer om at blive Balletdanser. Men drømmen kan virke langt væk, når man bor på et børnehjem langt fra Operaen. Heldigvis får Félicie hjælp af Victor, hendes ven på børnehjemmet og sammen flygter de til Paris.

En smuk fortælling

Med hver deres drømme, hvor alt kan virke umuligt er Félicie nødt til at “låne” en anden piges drøm, bruge hendes navn og komme til audition. Men hvad gør man egentligt, når man faktisk er ret så elendig til ballet og ikke kender en sjæl i storbyen? Man flytter selvfølgelig ind ved en rengøringskone…

Ballerina er faktisk en god animationsfilm, som har utroligt mange referencer til tidligere animationsfilm og tegnefilm. Oliver og Sebastian var limet til fjernsynet, det var en perfekt fredagsfilm og referencerne gjorde det lidt sjovt som voksen, at se med. Derudover gav det lidt historisk viden, som kom lidt skjult med og da vi har været i Paris, kunne vi få os en lidt anderledes snak bagefter. Men… fortællingen er klassisk og forudsigelig. Efter 15 min. ved man som voksen godt, hvad der sker resten af filmen.


Ballerina kan streames på Viaplay eller lejes på Filmstriben.dk

Varighed: 1 time og 29 min.
Alder: Anbefales fra 7 år
Tre ud af fem: