Fars fredag hos Barselshuset Aarhus
Foto: Pixabay

Er du FAR på barsel og trænger til at lufte barselstasken?

Bedre Barsel, som står bag Barselshuset, er klar med et nyt lækkert koncept kun for fædre. I den forbindelse har vi fået Louise fra Bedre Barsel, til at sætte et par ord på hvorfor FARs Fredag er vigtig.

“Stadig flere fædre bosat i Aarhus vælger at tage barsel, men alligevel er antallet af tilbud målrettet mænd på barsel ikke fulgt med. I Bedre Barsel har vi opsøgt dialogen med flere barslende fædre, og herigennem er vi blevet bevidste om, at mange fædre savner konkrete barselstilbud målrettet dem. Som far på barsel i Aarhus skal man ofte være ekstremt opsøgende for at finde barselsaktiviteter, som ikke udelukkende er tiltænkt kvinder.

Mange fædre savner samvær med andre mænd på barsel, og i Bedre Barsel vil vi gerne imødekomme den forespørgsel.

Som nybagt mor får man tilbudt at blive en del af en mødregruppe, men et lignende tilbud eksisterer ikke for fædre. Vi ankerender, at mænd ofte tager langt mindre barsel end kvinder, men det betyder ikke, at fædrene ikke har de samme sociale behov og ønsker om at blive en del af et fællesskab med ligesindede under barslen. Mange fædre savner samvær med andre mænd på barsel, og i Bedre Barsel vil vi gerne imødekomme den forespørgsel.

Fars Fredag er et tilbud til alle fædre på barsel i Aarhus og omegn. Vi ønsker at skabe et rum, hvor man som far på barsel kan mødes med andre fædre, og hvor der er plads til børn, hygge og fællesskab.”

Hver fredag fra 10-14

FARs Fredag holder åbent hver fredag fra 10-14, hvor fædre kan se frem til en kalender med spændende fredagsarrangementer. Fælles for arrangementerne er at der stilles skarpt på farrollen med oplæg, men også workshops der byder på babymotorik. Kalenderen opdateres løbende og de tager meget gerne imod input til aktiviteter, som du som far savner på barsel.

Barselshuset er selvfølgelig for både mor og far på alle andre åbningsdage, men fredagen er fars og baby’s dag.

I forbindelse med opstarten af FARs Fredag kan I se frem til et par skønne aftenarrangementer med fokus på farrollen. Her gæster Thomas Skov Barselshuset torsdag d. 21.3. kl.19-20.30 og Tjelle som smutter forbi torsdag d.4.4. kl.19-20.30, og sætter farrollen på spidsen af standup mikrofonen.

Billetter sættes snarest til salg, så husk at holde øje på www.bedrebarsel.dk