Gammel Estrup Det Grønne Museum
Foto: Det Grønne Museum

Som betalende gæst får du et årskort med i købet

Har du nogensinde besøgt Gammel Estrup? Hvis ikke er det uden tvivl et oplagt udflugtssted i vinterferien. Men det er nu også oplagt, selvom I har været et smut forbi før. Gammel Estrup tager jer med tilbage i tiden, hvor I kan lære om herregårdenes storhedstid og landbruget.

Vidste du forøvrigt at Gammel Estrup også rummer Det Grønne Museum, som netop lære besøgende om jagt, skov, landbrug og mad. Man kan også her se de store landbrugsmasker og vores personlige favorit, besøge dyrene i staldene og på markerne.

Fra gratisdag til årskort

Før i tiden var der alle fredage en gratis dag, hvor der var gratis adgang til Gammel Estrup og Det Grønne Museum. Anne Bjerrekær, museumschef for Det Grønne Museum begrunder valget ”Her fra 2019 har vi afskaffet gratisdagen om fredagen, men ved at forære vores gæster et årskort, når de kommer i februar, så har folk fra lokalområdet stadig mulighed for at komme hos os lige så meget, som de vil året rundt”.

Ligeledes fortæller Britta Andersen, der er direktør ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum følgende ”De to museer tilbyder et bredt tilbud af aktiviteter for både store og små året rundt, men det er måske ikke alle der ved, hvor meget, der faktisk foregår herude. Det vil vi gerne råde bod på, ved at give folk et årskort og dermed mulighed for at opleve de mange spændende udstillinger og aktiviteter, vi har i løbet af året, ganske gratis”

Begge museer har særlige udstillinger henover året og børneaktiviteter i alle skoleferier, så man kan sagtens få mange dage til at gå. Et årskort koster normalt 185 kr, men i hele februar måned får man automatisk et årskort med, når man køber almindelig entrebillet til 90 kr. Børn under 18 år har altid gratis adgang på de to museer.