nisseloft i den gamle by
Nisseloftet Foto: Den Gamle By

Jul i Den Gamle By rummer en helt unik julestemning

Kalenderlysene brænder for hver dag os tættere på juleaften og julens familietraditioner har meldt sin ankomst. Er du fra Aarhus, så er der meget stor sandsynlighed for at jul i Den Gamle by i har været eller er en del af jeres juletraditioner. For mit eget vedkommende står Disneys Juleshow og turer til Den Gamle by, som stærke minder fra min barndomsjul.

I anledning af Jul i Den Gamle By er åbningstider udvidet, så de i år også holder åben den 24. december til den 1. januar. Hvilket giver jer mulighed for at udvide julens familietraditioner, med nye fantastiske minder.

Der summer og dufter altid af julestemning i Den Gamle By, når gaderne fyldes med levende statister, husene rummer liv og duften fra julens lækkerier spreder sig på torvet.

Tag på juleskattejagt

Jul i den gamle by
Foto: Den Gamle By

Skal I et smut til jul i Den Gamle By kan I, i år gå på juleskattejagt i de gamle historiske huse og blive klogere på, hvordan julen blev fejret i gamle dage, dengang bedste var barn. Skattejagten er en lærerig jagt på spor, hvor du igennem seks spørgsmål bliver klogere på julen gennem tiden. Hvis du vil deltage i jagten med din familie, kan du få udleveret en folder i billetsalget (Hovedindgangen ved Viborgvej) eller i Pavillonen (Det runde gule hus ud til botanisk have). Der bliver trukket en vinder hver uge til og med den 31. december, så husk at aflevere din besvarelse ved Acciseboden (det gule hus øverst i Vestergade)

Bliv nisse på nisseloftet

Jul i den gamle by
Foto: Den Gamle By

Hvem har ikke altid drømt om at være nisse? At kunne liste sig rundt i menneskernes verden og opleve, hvordan ens møbler pludselig forvandler sig til kæmpe klatrestativer som man kan klatre på og gemme sig i. Dette er faktisk muligt i årets nyhed i Den Gamle by, hvor i kan blive husets loftnisse. Nisseloftet finder I i Aalborggården (på hjørnet til Søndergade) med indgang fra Torvet.

Ingen jul uden Risengrød og brev til julemanden

Traditionens tro er der selvfølgelig salg af risengrød, saftevand og nisseøl i Møntmestergården elle fredage til søndage i julen. Her kan I også skrive til julemanden og selvfølgelig aflevere den til selveste nisserne, så julemanden med garanti modtager den.

Åbningstider for salg af risengrød
Lørdage-Søndage kl. 11-18
Fredage 30. november, samt 7., 14. og 21. december kl 15-20.

OBS! Sidste dag vil være søndag d. 23. december kl 17.

Oplev Peters Jul

Husker du også den klassiske fortælling om Peters Jul? Nu kan I selv træde ind i fortællingens verden og opleve den en gamle Købmandsgård pyntet op efter beskrivelserne i bogen, fra 1866. Der vil både blive bagt, klippede julepynt og lavede julegaver. Foruden Peters Jul, kan du også gå på opdagelse i den gamle købmandsgård fra 1864, hvor du bl.a. kan købe lakridsrod, kandis, pølser og andet godt.

Du finder Peters jul i Købmandsgården mellem Lille torv og Toldbodgade i det hvide bindingsværkshus.

Julepynt, gammeldaws bagværk og masser af julestemning.

Jul i den gamle by
Foto: Den Gamle By

Når den står på jul i Den Gamle By er butikkerne fyldt op med julens smage, dufte og pynt. Bagbutikken har fx. fundet julebøgerne frem, brodeributikken har gang i julebroderierne, bageren laver lækre julekager og så er julebutikken åben, hvor I finder et dejligt stort udvalg af julepynt.

Husk kontanter, da det ikke er alle butikkerne som tager kort eller MobilePay, man kan dog ofte hæve i souvenirbutikken.

OBS! Fra perioden den 24. til 1. januar kan der være aktiviteter og spisesteder som holder lukket.

Praktisk

Den Gamle By
Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Åbningstider i december
Man-Tors: 10.00-17.00
Fredage: 10:00-20:00
Weekender: 10:00-18:00

Særlige åbningstider
23 dec: 10:00-17:00
24 dec: 10:00-15:00
25-30 dec: 10:00-17:00
31. dec:10:00-15:00
1. jan 2019:10:00-16:00

Priser
Børn og unge under 18 år har gratis adgang.
Voksne 135 kr.
Studenrende 70 kr.
Årskort 395 kr. (Læs mere her)

I juleperioden er der gratis adgang for studerende alle hverdage efter kl 15.00

Parkering
Der kan parkeres ved Den Gamle by på Eugen Warmings vej, der kan også parkeres i Botanisk have ved Væksthuset, hvor det er tilladt at holde gratis i 5 timer.

Læs mere her dengamleby.dk