Leg med nærvær
Foto: Gosmer Fysioterapi

Mindfulness for børn og deres forældre

Mangler du inspiration til kvalitetstid med dit barn? Har dit barn udfordringer, fx. angst, sorg, socialt, koncentration eller søvn, som du gerne vil gave hjælp til at håndtere? Eller lander du og dit barn ofte i de samme udfordringer igen og igen, fx ved aftensmaden, ved aflevering i institution eller ved sovetid?

Ditte fortæller om LEG MED NÆRVÆR

Jeg har konstrueret LEG MED NÆRVÆR på baggrund af mine uddannelser. På min kandidatuddannelse har jeg specialiseret mig i indlæring. Med mentoruddannelsen hos Psykolog Camilla Holmgaard har jeg lært at tilpasse øvelser til forskellige aldersgrupper. Mit hjerte banker for at skabe kvalitetstid til børn med deres forældre i en hverdag, der ofte suser afsted.

Til LEG MED NÆRVÆR lærer de en masse lege, som de også får med hjem til et samlehæfte. Legene giver børnene et nyt sprog, de kan bruge til at efterspørge det samvær, de har behov for med deres forældre. Samtidig bliver børnene mere bevidste om, hvad de kan gøre for at finde ro og mod, når de har behov for det, fx før sengetid eller i situationer, som gør dem nervøse. Legene giver også mulighed for et afslappende frirum med kvalitetstid til både børn og forældre i en hverdag, som ofte er præget af travlhed. Jeg har svært ved at komme på noget mere meningsfuldt at arbejde med.

Undervisningen foregår i en gruppe og består af interpersonelle øvelser til dig og dit barn. Øvelserne kalder vi for ”lege”, idet vi aktiverer sanserne, bruger fantasien og øver os i nærvær på en sjov og legende måde.
Leg med nærvær er baseret på baggrund af viden og nyere teorier om mindfulness for børn. Børnene lærer at træne koncentrationsevnen, evnen til at være kreativ, kropsbevidsthed, tålmodighed, finmotorik, evnen til at slappe af og finde ro, deres samarbejdsevne, samt hvordan de kan øve sig i at overkomme nervøsitet og finde mod til at udvide sin tryghedszone.

Praktisk

Pris: 1.595
Hvornår:
Hveranden lørdag formiddag hos Gosmer Fysioterapi i Åbyhøj, Aarhus.
Første gang d.11/1 – 2020
Hold 1: 4-6 år, kl.9-10.20
Hold 2: 7-9 år, kl. 10.40-12

Læs mere her: https://www.gosmer-fysioterapi.dk/leg-med-naervaer