Naturklub Aarhus
Bål med Naturklub Aarhus Foto: Red Barnet Aarhus

De lune sommerdage er i vente, og Red Barnet i Aarhus er netop i fuld sving med at gøre klar til den nye naturklub for børn fra Gellerup/Toveshøj med fokus på natur og udeliv.

Naturklubben skal stå klar til at blive indtaget inden sommerferien, hvor de første aktiviteter er planlagt. I klubben kan man blandt andet se frem til udforskning af Gellerups nye bypark, mad over bål og udflugter i Aarhus’ smukke natur.

Red Barnet står faktisk bag en del aktiviteter for sårbare børn i Aarhus. Alle aktiviteterne er primært båret af frivillige:

  • Naturklub i Langkjærparken i Tilst for børn og deres familier
  • Aktive sommerlejre for børn og teenagere
  • ForeningsMentor, som hjælper børn ind i foreningslivets fællesskab
  • Red Barnets genbrugsbutik på Park Allé
  • Velkommen til Danmark-klubben for flygtningefamilier
  • Lokalforeningens HR-gruppe, som spreder Red Barnets budskaber
  • Indsamlinger, blandt andet Landsindsamlingen og Barnets dag

Lige nu mangler Red Barnet frivillige til naturklubben, som vil være med til at gøre en forskel. Måske har du en god idé?

Som frivillig i naturklubben er du med til at åbne naturen op for børn, der nødvendigvis ikke er vant til at komme så meget ud. Naturklubben kan derfor være med til at bryde den sociale isolation, som har konsekvenser for børns trivsel. Når vi tænder bål, kigger på insekter eller fisker, har vi ”et  fælles tredje” – en aktivitet, hvor vi i fællesskab udretter noget. På den måde er du med til at skabe samhørighed, styrke børnenes tro på dem selv og give dem et vigtigt åndehul i hverdagen.

I naturklubben forventes det, at de frivillige mødes to gange om måneden et par timer til aktiviteter med børnene. Der vil desuden blive afholdt planlægningsmøder i teamet. De frivillige får støtte fra en professionel naturvejleder, som tilknyttet klubben, og har mulighed for at deltage i spændende workshops i blandt andet kulturforståelse og friluftsliv.

Har du lyst til at gøre en forskel for børn i Aarhus? Så kontakt medarbejder Sara Nora Koust på sanko@redbarnet.dk.