Ny Cykel Legeplads på Pier 3

Cykellegeplads Aarhus

Klar, parat, start! Aarhus har netop indviet sin første cykellegeplads på Pier 3 – det tidligere område for Molslinjen. Legepladsen er et nyt og spændende tiltag, der giver børn og voksne mulighed for at øve sig i trafiksikkerhed på en sjov og tryg måde og er helt sikkert et spændende alternativ til de mere traditionelle legepladser.

Vil skabe tryghed i trafikken for børn og unge

At lære at navigere i byens trafik kan være en udfordring, især for de mindste cyklister. Cykellegepladsen på Pier 3 er designet til at være en sikker base, hvor alle færdigheder kan udfolde sig på træningsbanerne, og hvor børn i alle aldre kan lære om sikker trafik og hvordan man begår sig, når man først kommer ud og skal opleve byen fra to eller tre hjul.Cykellegepladsen er udviklet i samarbejde med pædagogisk personale og byens myndigheder for at sikre, at der bliver tilbudt de rette faciliteter og læringsmuligheder til kommende cyklister, og hvor de kan få kyndig vejledning.

Byens yngste cyklister skal være trygge, når de bevæger sig ud i trafikken. Hvis fremtidens aarhusianere skal vælge cyklen som det foretrukne transportmiddel, skal vi sørge for, at de tidligt bliver fortrolige med vigepligt og færdselstavler på en sikker og sjov måde. Den nye cykellegeplads er udviklet i samarbejde med pædagogisk personale og stiller de helt rette faciliteter til rådighed for nye trafikanter,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

En legende måde at lære trafikken at kende

Cykellegepladsen på øen byder på fem forskellige baner, der tilpasser sig alle niveauer af cykelfærdigheder. Fra løbecykelbanen “Kravlegården” for de allermindste cyklister og over til trafikbanen for de større børn med mere gå-på-mod, hvor der både er hajtænder og fodgængerfelt, der er med til at give børnene en mere realistisk oplevelse. På balancebanen er der mulighed for at øve styreteknikker, forhindringsbanen er for de mere øvede, mens der er mulighed for at give den mere gas på racerbanen.

Med andre ord er der masser af muligheder for en legende og lærerig oplevelse for store og små.

Fra kl. 8 til 15 i hverdagen har skoler og daginstitutioner førsteret til Cykellegepladsen. Her har lærere og pædagogisk personale mulighed for at reservere pladsen og låne cykler til deres aktiviteter. Cykellegepladsen vil også være betjent af Dansk Skolecykling i dette tidsrum, hvor de kan assistere med cykelundervisningen.

Efter kl. 15 og i weekenderne er alle velkomne på Cykelpladsen

Fakta om Cykellegepladsen

5 fantastiske Baner: Kravlegården, Trafikbanen, Balancebanen, Forhindringsbanen, Racerbanen

Åben mellem kl. 8-15 for skoler og daginstitutioner

Åben for alle efter kl. 15.

Åben for alle i weekenden.

Der er legehuse, toiletter og bord/bænkesæt på legepladsen.

Cykellegepladsen er midlertidig frem til slutningen af 2025.