Sanne fra ønskefeen i Lystrup
Sanne & Camilla kigger på drengetøj i Ønskefeen Foto Børnenes Aarhus

Børnegenbrugsbutik i Lystrup

På en helt almindelig villavej finder I Ønskefeen i Lystrup. Hvis man ikke lige kendte til butikken, ville man faktisk ikke vide, at den anonyme murstensgarage gemmer på en skattekiste af lækre produkter til de mindste, mere om det senere. Vi er nemlig ikke kommet til Lystrup for at power-shoppe, men fordi vi har fået et tip fra jer. Vi efterlyste nemlig historier om ildsjæle, som gør en forskel for andre.

Begyndelsen på Ønskefeen

billigt tøj til børn
Luffer og futter hænger i massevis på tøjsnoren

Det med ildsjæl må siges at passe godt til Sanne, Ønskefeens indehaver, som møder os i entréen. Man når knap indenfor, inden man både er blevet tilbudt mad, kaffe, frugt og et knus. Sanne fortæller at efter et sygdomsforløb for 10 år siden, havde hun behov for at lægge sin hver dag om. Det betød mere eller mindre at Sanne havde behov for nogle andre aktiviteter at fylde hverdagen med. En veninde til Sanne fik idéen til genbrugsbutikken, og så var der ikke langt fra tanke til handling. Dog skulle der lige forhandles, da ejeren af lokalerne (Sannes mand) jo måtte finde en anden løsning til hans bil. Forhandlingerne gik dog smertefrit og butik Ønskefeen var en realitet. Men Ønskefeen skulle hurtigt vise sig at blive meget mere end blot en genner med børnetøj.

Mere end blot billigt børnetøj

Ønskefeen
Ønskefeen

Efterhånden som snakken skrider frem står det hurtigt klart, at det her handler om mere end bare billigt børnetøj, og en holdning om at genbrug er godt for miljøet. Det handler om mennesker og især udsatte børnefamilier i Lystrup og omegn. Sanne brænder for mennesker, hun kan simpelthen ikke lade vær med at hjælpe andre, som har brug for det. Det stod hurtigt klart, at der desværre var flere familier som havde brug for mere end bare billigt børnetøj. Som Sanne fortæller, kan hun se en udvikling i samfundsklasserne, som desværre går den forkerte vej.

”Jeg kan mærke, at fra at ligge nederst i samfundet er det rykket til midten. I starten var det de utrolig ressourcesvage som jeg hjalp, nu har det rykket sig til at være helt almindelige mennesker som dig og mig, jeg også hjælper”

Og Sanne hjælper, hun har hjulpet rigtig mange mennesker igennem de sidste ti år, for som hun selv siger ”Der er ingen familier, der skal gå sultne i seng”. Dette kommer især til udtryk, ved at familiens dør mere eller mindre altid står åben og er klar til at tilbyde både mad og knus til de familier som måtte have brug for det. Derudover står Sanne og Ønskefeen for at lave julepakker til jul, opstartspakker til studerende og diverse tøjpakker til børnefamilierne. Tøjet kommer mere eller mindre altid retur når børnene er vokset ud af det, og så kan det jo gøre glæde andre steder. Ligeledes har Sanne også et samarbejde med en advokat, socialrådgiver og sundhedsplejeske.

Konceptet ved Ønskefeen i Lystrup

Vi forlader nu snakken ved Sannes køkkenbord, for at bevæge os ud i den hellige garage, som tidligere var bopæl for familiens bil, men i dag er Ønskefeens domæne.

Man bliver mødt af et mindre rum med tæppe på gulvet, bamser hængende i en tøjsnor, legetøj, bøger og selvfølgelig masser af børnetøj. Der er rigtig meget børnetøj, som er opdelt i køn og størrelse. Lige nu har Sanne vintertøjet fremme, som hun har meget af, hvor vi fandt en helt ny Molo flyverdragt til 299,-. Priserne er nemlig rigtig gode hos Ønskefeen, vi købte 2 bluser og kom af med 60,-.

ønskefeen i lystrup
Camilla kigger på bluser

Har du noget børnetøj, som børnene er vokset fra, fungere Ønskefeen i Lystrup også som en byttecentral, hvor tøjet kan byttes til ”nyt”. Sanne tager også hjertens gerne imod tøjet uden der skal byttes. Men det er ikke altid kun tøj en familie har brug for. Mangler en familie en barnevogn eller andet, tager hun gerne ud og køber det til dem. Alle pengene fra Ønskefeen går til at hjælpe de udsatte familier, på den måde de har brug for. Sanne modtager løbende små donationer fra butikkerne i Lystrup, dog er det kun smådonationer.

Sådan kan du hjælpe

Der er flere måder at hjælpe på. I kan donere tøj, legetøj, bøger, udstyr alt i ikke bruger til barnet, som I ellers har haft brugt. Og så kan I blive kunde i Ønskefeen, hvor i gør en forskel for miljøet, jeres egen økonomi og andre familiers økonomi.

Du finder Ønskefeen i Lystrup på
Ørnelunden 17
8520 Lystrup

Tlf: 51 89 37 03

ønskefeen åbningstider
Ønskefeens åbningstider

Åbningstider.
Tirs. 19.00-21.00
Fre. 16.00-19.00
Lør. 10.00-12.00

Betaling: Kontantbetaling er at fortrække, og skulle man have glemt kontanter kan man godt betale med Mobilepay.

Hvis du vil vide mere om Ønskefeen kan du læse mere på deres Facebookside her: https://www.facebook.com/Ønskefeen-167221506621541/

 


Tema: Velgørenhed
Vi vil sætte fokus på det, som vi mener gør verden en bedre. Det gør vi fordi vi vil fortælle en vigtig historie. Derudover vil vi inspirere andre, som har en stemme i samfundet til at sætte fokus på de ting, som faktisk gør en forskel.


 

Skrevet af Michael Frederiksen