Julen 2018
Julen 2018

Julehygge for børn og voksne i Aarhus

Med kun 4 dage til 1. december kan I opleve en masse skønne juletraditioner i Aarhus. Julemanden har allerede været forbi for at tænde den smukke nye stjernehimmel over strøget, en tradition som hvert år får mange aarhusianere til at mødes.

Juletræet tændes på Rådhuspladsen

Én af de faste juletraditioner i Aarhus sker den 1. søndag i advent, hvor byens juletræ tændes på Rådhuspladsen.

Det sker med julemusik fra Rådhushusets Klokkespil, musikskolens Børnekor og underholdning af “Aarhus Concert Band”. Der skal selvfølgelig også synges fællessang som i år står på “Juletræet med sin pynt” og “Dejlig er den himmelblå”.

Julehyggen starter kl. 16.00 og slutter kl. 17.00.

Luciaoptog i Regnbuen

luciaoptog aros
Foto: Christa Malfoy

Igen i år kan I opleve et af landets smukkeste Luciaoptog, når 40 børn synger Lucia på ARoS i Your Rainbow Panorama. Optoget består i år af 40 børn, som bærer lyset frem kl. 16.30 med start fra ARoS Public på niveau 3.

Herefter går turen videre op til niveau 4 ved Wine & Food og op ad vindeltrappen til niveau 8. Herfra bevæger optoget sig videre op til Olafur Eliassons Your rainbow panorama, hvor I kan nyde skønsangen og optaget fra tagterrassen og fra gadeplan.

Luciaoptoget slutter på gangbroen over det åbne rum på niveau 8, hvor hele Luciasangen synges en sidste gang.

I kan se optoget fra museets niveau 4, fra tagterrassen eller fra museets gangbroer. Kom gerne i god tid, så kan I også nå en tur rundt og se kunstudstillingerne.

Vær opmærksom på at der skal betales almindelig entré for at opleve Luciaoptoget indendørs. Entré koster 130 kr. for voksne, 100 kr. for studerende og unge under 31 år. Børn under 18 år har gratis adgang.

Nissen kommer på besøg

Musikhuset d. 09. december kl. 12.00 og kl. 13.00 kan I møde nissen på loftet, som passer dyrene i stalden. Hør nissens fortælling om dengang dyrene passede på nogen i en stald, en helt bestemt stald, hvor stjernerne sang på himlen, hvor den var gaver og hvor der blev fest.

Børnene inviteres med i spillet og kan se frem til sang og musik, som gennem hele forestillingen leges ind. Bagefter kan der frit leges med alle rekvisitterne.

Gennem en enkel handling præsenteres børnene for julen i al dens mangfoldighed. Med nisser og engle, hjerter og stjerner, risengrød og rotter. Med dyr i stalden og det lille julebarn. Med konger, guld og gaver – og den første julefest.

Der er fri entré.

Jul på bibliotekerne

Hele december finder I en masse skønne arrangementer på de aarhusianske biblioteker. På aakb.dk finder i en god oversigt over alle arrangementer der afholdes på bibliotekerne. Vi har fundet et par frem, som vi gerne vil fremhæve.

Gellerup bibliotek

Onsdag d. 19. december kl. 14.30-16.00, står den på juledekorationer og pyntning af lækre julekager på Gellerup bibliotek.

Risskov bibliotek

julefad i perler
Foto: Børnenes Aarhus

Lørdag d. 1. december kl. 10.00-12.00, skal der laves juleperlerier på Risskov bibliotek. Julestemning er sat og juleduften spredes af pebernødder.

Dokk1

Tirsdag d. 04. december og onsdag d. 05. december kl. 16.00-17.30 kan I lave årets personlige julegave, når der males kakler med porcelænsmaling i værkstedet Børnelab, med hjælp fra ART BY ME. Kaklerne kan bruges som bordskånere, fine billeder eller noget helt tredje.
De malede kakler bliver brændt hos ART BY ME, Vesterbro Torv 6, 8000 Aarhus, hvor de også skal afhentes efterfølgende.
KREA-værkstedet er åbent for alle kreative sjæle, men børn skal være ifølge med en voksen.
Tilmelding er ikke nødvendigt.

Jul på Naturhistorisk Museum

julekalender naturhistorisk museum
Foto: Børnenes Aarhus

Hele december kan I opleve en magisk jul på Naturhistorisk Museum. Hver dag åbnes en ny låge i deres store julekalender, som fortæller en historie om nissernes levevis. Du kan blandt andet høre, hvor de boede, hvad de spiser, hvem deres venner var og ikke mindst hvem deres kærester var og meget mere.

Det er utroligt hyggeligt og vi kan varmt anbefale mere end én tur til Naturhistorisk museum i juletiden. Dette er én af vores helt faste juletraditioner i Aarhus.

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og håber I får glæde af de mange juletraditioner i Aarhus.