Hemmeligheder en adventskalender på teater Filuren december 2020

Camilla og Sebastian har besøgt børneteatret Filuren og set anden låge, i deres adventskalender. Det er der kommet en lille stemningsanmeldelse ud af. her under.

Hånd i hånd går vi bag scenen, hen ad vejen med bilerne, der suser forbi. Sebastian banker på døren med det røde 2 tal, det er her vi skal ind. En mand åbner døren og vi bliver ført sikkert ned ad en skråning over på vore pladser.

Teater Filuren Hemmeligheder låge 2
Foto: Filuren – Hemmeligheder låge 2

Sebastian synes ventetiden er lidt lang, men Teatret Filuren har gjort det hele coronavenligt, derfor tager det længere tid, at komme på plads og ud igen. Det giver tid til refleksion, spørgsmål og til at snuse stemningen helt ind.

Stemningen af en kulisse, som skaber en dysterhed og varme på samme tid. Man undres, og det er ikke just jul, der løber gennem ens tanker.

Vi bliver på fantastisk vis, ført gennem fortællingen om Lea og hendes hemmelighed – At savne. Et emne som bestemt, kan sætte en trykkende stemning og en følelse, som for Sebastian kan være svær at forholde sig til. Han havde heller ikke fangede, at det var hendes hemmelighed. Men hans kropssprog fortalte tydeligt, hvordan skuespillerne formåede at frembringe følelser og sætte den helt rigtige stemning. Ved stilheden sank Sebastian tilbage i stolen, lyttende og med tunge åndedrag – lyset er dæmpet, skyggerne lange og lyden af eftertænksomhed fantastisk. Ved humor grinte han sammen med resten af salen – lyset, der lyste salen op, tydelig mimik, store armbevægelser og høje stemmer. 

Vi var aldrig i tvivl, hvornår vi skulle grine, tænke, græde og lytte.

Som altid er det barnet, som kommer med dommen. Sebastian kom med følgende guldkorn ”fortælleren styrede forestillingen” og ”Det handlede på en måde om jul”. 

Hemmeligheden er en forestilling med 4 fortællinger. Fortællingerne er uafhængige af hinanden, så du behøver bestemt ikke se alle sammen.

Har du lyst til at opleve mere juleteater i Østjylland kan du læse mere i vores guide: Juleforestillinger for hele familien i Østjylland 2020

Info
Dato: 28-29 nov, 5-6 dec, 8-13 dec, og 15-22 dec.
Aldersgruppe: 4-10 år.
Priser: 75-140 kr..
Varighed: ca. 40 min.
Adresse: Thomas Jensens Allé – 8000 Aarhus C
Læs mere: Hos Filuren