Skovgårdsparkens legeplads
Skovgårdsparkens legeplads Foto Børnenes Aarhus

Forhindringsbaner for børn

Vi har fundet 6 fede forhindringsbaner for børn i Aarhus frem til jer, som både giver børn og voksne sved på panden. Aarhus har faktisk et okay udvalg af forhindringsbaner, det kræver bare at vi lige bevæger os lidt uden for bygrænsen og udforsker hele kommunen.

Forhindringsbane i Havreballe skov

forhindringsbaner for børn
Tarzanbanen i Havreballe skov Aarhus

Som nabo til Tivoli Friheden og Ceres Arena, kan Havreballe skov godt være stolt over en befolket placering. Men trods de meget populære naboer, er selve skoven stadig et sted med skøn ro. Skoven er især populær for hundeluftere, da du her gerne må have din hund fri. Dette skal I selvfølgelig være opmærksomme på, hvis I tager i Havreballe skov med et barn, som ikke kan li’ hunde.

I finder forhindringsbanen ud til Stadion Allé, ved hjørnet af Stadionsøen.

Adresse: Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C (adresse til parkeringsplads)

Lisbjerg skov, tag tilbage i tiden

forhindringsbaner for børn
Tarzanbane i Lisbjerg skov ved Jernalderlegepladsen

Godt gemt nederst ved Shelterpladsen i jernaldertema, finder I en ret lækker forhindringsbane. Den er nok mest til børn, men voksne kan bestemt også være med, hovederne skal blot bukkes et par gange.

Adresse: Elevvej 85, 8200 Aarhus N (adresse til parkeringsplads)

Nyere forhindringsbane i Aarhus V

forhindringsbaner for børn
Tarzanbanen på Falkevej Aarhus V

Tæt på Møllevangsskolen finder I faktisk en rigtig hyggelig legeplads, som sjovt nok har en forhindringsbane som nabo. Banen er primært for børnehavebørn og opefter, hvor der med fordel kan medbringes en hjælpende hånd/støttepind. I finder tarzanbanen i et hyggeligt villa kvarter på en blind vej, og som sagt med en legeplads som nabo. Der er nemlig en kommunal legeplads lige ved siden af, hvor der er god mulighed for leg for vuggestuebørnene.

Adresse: Falkevej 15, 8210 Aarhus V

Skovgårdsparken, over vand, gennem rør og ud at sejl

Forhindringsbaner for børn
Tarzanbanen i skovgårdsparken Brabrand

Én af vores personlige favoritter når det kommer til forhindringsbaner for børn er klart den i Skovgårdsparken. Den er simpelthen helt igennem gennemført lavet. Det er et stort grønt område, som er inddraget til leg. Banen er bygget på en god lang strækning og giver også nogle udfordringer med sig, hvilket kun gør det endnu mere sjovt.

Adresse: Placeret mellem Karensvej, Astridsvej, Sigridsvej og Ingasvej.

Elsted Børnehus, en grøn oase

Forhindringsbaner for børn
Tarzanbanen i Elsted Børnehus

Ikke nok med at være indhegnet og et børnehus, hvor alt er tiltænkt børnene, så er det også en skøn grøn oase, som rummer en tarzanbane. Elsted Børnehus er en børnehave, hvor I også finder vuggestue samt ungdomsklub lige ved siden af. Et perfekt sted at tage hen, hvor hele familien kan aktiveres.

OBS! Kan kun bruges udenfor Børnehavens åbningstider.

Adresse: Elsted Byvej 38, 8520 Lystrup

For større børn og vildbasser

På Skovvangskolen i Aarhus N, finder I en tarzanbane som er for de større børn. Her kan det også være en udfordring for børn i indskolingen, hvor en hjælpende hånd nok skal bruges. Men har I en vildbasse som vores i 1. klasse, kan han/hun sagtens være med. Forhindringsbanen bliver jævnligt brugt af voksne til træning og kan også selv bekræfte, at det også er en udfordring for voksne.

Adresse: Skovvangsvej 150, 8200 Aarhus N