kælkebakker i Aarhus
Kælkebakken i Risskov Foto: Børnenes Aarhus

4 Kælkebakker i Aarhus vi kan være stolte over.

Vi har fundet 4 kælkebakker i Aarhus frem, som vi uden tvivl kan anbefale hele familien.

Kælkebakken i Risskov

Mange aarhusianere kender kælkebakken i Risskov Hospitalspark, men dette gør den bestemt ikke mindre berrettiget til at få en plads på listen.

Aarhus kommune er bestemt også udmærket klar over den store popularitet, som kælkebakken har. De har nemlig sørget for sikkerheden og sat halmballer op, så I ikke ender ude på vejen. Dette kan dog kun forventes i perioder, hvor chancen for sne er stor.

Kælkebakken er især god for hele familien, da parken er stor, der er et godt stykke hen til bilerne og så er der både store, små, stejle og lange kælkebakker.

Børnevenlig kælkebakke i Aarhus
Foto: Børnenes Aarhus

Du ved, den ved Moesgaard Museum

Der er næsten garanti for fart, når turen går ned ad Moesgaard Museums tag. Igen er der styr på sikkerheden med halmballer, så I ikke ender på vejen. Igen kan det kun forventes i perioder med stor chance for sne.

Skulle I have brug for lidt varme, så kunne en tur ind på Museet måske være noget for jer. Dog vil vi ikke anbefale en tur rundt på museet, hvis I har børn under 6 år med. Her skal I nok nøjes med en lækker kop varm kakao eller andet godt fra den hyggelige café.

Universitetsparken

Ikke kun “næsten” garanti for fart, men garanti for fart. Her finder I nemlig nogle lækre stejle kælkebakker, som helt sikkert giver jer fart under kælken.

Er der sne, tager vi altid en tur til universitetsparken, omgivelserne er magiske med søen, ænder og masser af skøn sne. Ej forglemme at vores ynglingsmuseum også ligger i universitetsparken, nemlig Naturhistorisk museum.

Botanisk have

Masser af mulighed for at finde en kælkebakke, der passer til jeres barn/børn. Her kan nemlig finde de store skråninger, men bestemt også de små.

Løbeturen kan med fordel tages i Botanisk Have med en kælk og et barn på slæb.