Mette Bjerre – Min Aarhus Familie – Uge 38

I denne uge af Min Aarhus Familie har vi fornøjelsen af at byde velkommen til Mette Bjerre. Mette er bedst kendt som byrådsmedlem i Aarhus Kommune, hvor hun sidder fra partiet SF.

Mette, hvem er du?

Jeg hedder Mette Bjerre. Jeg er gift med Mads og sammen har vi to skønne unger, Iben og Kirsten, på hhv 5 og 2 år. Vi bor i et dejligt rækkehus i Skødstrup, hvor vi har boet i godt et år. Før det boede vi i en lejlighed inde i byen, tæt på Universitetet og Botanisk Have. Siden 1. januar i år har jeg siddet i byrådet for SF, hvor jeg blandt andet sidder i børn og unge-udvalget. Et af mine hovedfokus politisk er at børn skal have tid og lov til at være børn, så det handler om alt fra bedre normeringer, over færre tests, færre karakterer og målinger, til feminisme på børneniveau. Jeg arbejder desuden deltid på Matematisk Institut, Aarhus Universitet, hvor jeg er faglig studiemiljøkoordinator. Jeg fik min PhD samme sted i marts i år. Engang havde jeg fritidsinteresser 😉 men med to små børn, et job og et hverv som byrådsmedlem er der ikke tid til ret meget andet.

Jeg er født i Hasle, opvokset i Skødstrup, har gået på Skødstrup skole, Aarhus Katedralskole og Aarhus Universitet. Så jeg betragter mig selv som fuldblodsaarhusianer, selvom jeg kun har boet inden for Ringgaden i 9 ud af mine i alt 30 år i Aarhus kommune.

Hvad kan vi forvente os af din uge på Min Aarhus Familie?

Jeg vil gerne vise jer en uge af en travl hverdag i en småbørnsfamilie, hvor vi prøver at få plads til leg og hygge, men hvor meget tid også går med møder, koordination og planlægning. Så I får lov at se os lave madpakker, cykle i børnehave og på arbejde, lave aftensmad, læse historier, tegne, tage til gymnastik og så videre. Jeg vil gerne vise jer hvordan vi bruger byen som børnefamilie, og forhåbentligt får vi besøgt et af vores yndlingssteder som Den Gamle By, Dokk1, ARoS eller Væksthusene i løbet af ugen. I får lov at se en masse til mine unger, og formentlig også deres mormor og morfar, som vi bor rigtig tæt på, hvilket vi alle sammen nyder. Jeg er så priviligeret at arbejde i to af byens smukkeste bygninger, så I kommer selvfølgelig også til at se en del til Rådhuset og Matematisk Institut.

Mette, hvad er dit bedste minde eller bedste oplevelse fra Aarhus?

Uh den er svær, jeg har jo boet stort set hele mit liv i Aarhus, så langt de fleste af mine bedste minder er selvsagt herfra. Først og fremmest selvfølgelig fødslerne af mine børn, den første på Skejby og den anden i vores lejlighed i en – for mig – helt perfekt hjemmefødsel.
En række af mine bedste minder har dog det til fælles at de er sket på en bestemt dag, nemlig 1. maj. Jeg har været til utallige 1. maj arrangementer i Aarhus, først og fremmest på Tangkrogen, men også i Botanisk Have og senest på den nye Havneplads. 1. maj 2006 har en særlig plads i mit hjerte. Der brugte jeg hele dagen, fra tidlig morgen til sen aften, sammen med én bestemt fyr, nemlig ham der i dag er min mand. Jeg havde været vild med ham længe, men det var først den dag det gik op for mig, at ham den ekstremt charmerende, guitarspillende, langhårede vestjyde faktisk også var vild med mig. At vi så ikke blev kærester den dag var en fejl, men det blev vi heldigvis godt en uge senere, og har været det lige siden. 1. maj 2014 var helt anderledes, men bestemt også god, det var nemlig første gang jeg var afsted til 1. maj som mor, og ikke længere som festglad SFUer. Jeg havde nemlig Iben med. Hun var næsten ni måneder og i fabelagtigt humør. Vi nød solen foran SFs telt sammen med en masse gode venner og nok alligevel en enkelt øl eller to. 1. maj 2017 var også en særlig dag, det var nemlig den dag Kirsten lærte at gå. Hun havde taget et enkelt skridt et par dage før, men 1. maj 2017 på Tangkrogens bulede græs begyndte hun for alvor at gå og gå og gå. Hun har altid været meget tillidsfuld, så hun tog fat i de hænder der nu var, og brugte derfor dagen på at stavre rundt imellem forskellige SFere (nok især dem i bedsteforældrealderen). I år havde jeg selvfølgelig begge piger med til 1. maj igen, og nu er jeg ikke længere den eneste i venneflokken med små børn, så vi tilbragte en god del af dagen i børnehjørnet hvor ungerne legede på (drivvåde) hoppepuder, spiste popcorn og fik fantastisk ansigtsmaling. 1. maj i Aarhus er en festdag og en kampdag, hvor man mødes med gode venner og ligesindede og minder hinanden om hvad det er vi kæmper for. Og selvom de jo også holder 1. maj andre steder, er 1. maj i Aarhus noget helt særligt for mig.

Følg med HER.

Fik du ikke læst om sidste uges Vært?